«Du er en jævla idiot! Kjære nabo ­– fy f… – du ER selve Idioten!»

Slik begynner naboens blogg. Han, la oss kalle ham «Morten», fant sin nærmeste nabos oppriktige mening tilfeldig på nettet:

«Du har nachspiel hver helg – du holder meg våken – du har helt kjip stil – du er egentlig bare kjip – det er synd å si det.»

Det finnes tusenvis av hissigpropper der ute som går løs på hverandre verbalt over hekker, gjerder og i trappeoppganger. Det finnes folk som meier ned naboens trær med motorsag, tisser i nabohagen og lemper kampestein på naboens tomt.

Selv om dette ikke er eksempler til etterfølgelse, tror jeg vi har mye å lære av disse naboene.

Få det ut.

Jeg har lest at det for aggresjonsskye mennesker kan være konstruktivt å gi uttrykk for sinne. Immunforsvaret blir bedre, man får mindre muskelspenninger og bedre selvtillit. Å ruge på sinnet er vel ikke sunt. Jeg kan ikke huske sist jeg hadde en skikkelig krangel, og det plager meg litt, kjenner jeg.

«Jeg vil gjerne kjempe mot deg – du har ødelagt mye for meg – helvete heller – blø,» avslutter naboen i bloggen sin. Han angret visst dagen etterpå, men han fikk i alle fall lettet på trykket (og en vinflaske på kjøpet).

 

Les mer om nabokriger og andre ting du kan gjøre i hagen i VG Fredags hagemagasin.

 

Ida Giske

Tips oss hvis dette innlegget er upassende