Les VG Fredags matmagasin 2. oktober.

Les VG Fredags matmagasin 2. oktober.

Med en kraftanstrengelse sprekker motvillige øyelokk fra hverandre. Noe har dødd i munnen din, og en eksplosjon bak pannen kjennes nær forestående.

Du strever deg halvveis opp i sengen, men deiser tilbake i svime.

Når du på fjerde forsøk stavrer ut av soverommet, og blir møtt av en skrekkelig figur i speilet, med flokete Eli Hagen-sveis og maskara på haken, er det én tanke som sirkler rundt i et tåkelagt hode: Mat.

(I tillegg til «hva gjorde jeg egentlig i går?» og «aldri mer», så klart).

Saftige burgere, mer vann, cola, sjokolade, fajitas, egg og deilig varm pizza, melk. Hva som helst.
Når du endelig skraper deg sammen og kryper ned til Sultan på hjørnet. Når du plasserer tanngarden rundt burgerbrødet så dressingen tyter ut på sidene og renner nedover haken. Det er da rusen som nesten er like sterk som gårsdagens kommer. Det knitrer i kroppen når fettet suges inn i årene, mens sukker og kullsyre skyller ned spiserøret til det flimrer for øynene. Og så kan du gå hjem og sovne på sofaen med hodet i en potetgullpose. Bakrus kan være helt greit noen ganger. Bare du har rett mat. 

 

Ida Giske

Se hvilken mat kokk og bartender Jan Vardøen lager mot bakrus i VG Fredag i dag, og les ernæringsekspertens tips. Bli med på elgjakt og til verdens største matmarked. I tillegg får du blant annet oppskrifter med elgkjøtt, saftig hummer og rype.

 

 

 

Tips oss hvis dette innlegget er upassende