Det er ingen skam å være mannskap på et skip på feil kurs, og det er ikke mannskapet sin skyld hvis skipet blir ledet mot et skjær eller blir overrasket av en tropisk storm.

Over halvparten av de arbeidsledige som har deltatt i VG Fredags elektroniske spørreundersøkelse oppgir at selvbildet er blitt dårligere etter at de ble ledige. De unngår gjerne sosiale situasjoner, og dessuten har de ikke penger til det, heller. Selv en kinobillett eller et kafébesøk gjør innhogg i budsjettet.

De fleste av oss har fått det bedre under finanskrisen, men noen har fått det verre: de arbeidsledige. Og flere blir det neste år, ifølge Arve Bakke, lederen i Fellesforbundet.

Både som medmennesker og kolleger har vi et ansvar for dem som ryker ut av arbeidslivet på denne brutale måten. Neste person ut kan være naboen din, kompisen din eller treneren av håndballaget til datteren din.

 Ikke glem dem!

Og til dere som jobber med kalkulatoren: Bak tallene er det levende mennesker; mødre, fedre, døtre, sønner og en og annen bestemor!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende