Det var dét de skulle sunget, DumDum Boys, og således gjort julesang av sin kanskje største hit.

Det hadde vært like påtatt og kjipt som forventningene til etehullets massive kapasitet i juleforberedelsene.

Tradisjoner er bra, og det skal være kos. Men det må være lov å spørre om det gagner oss at gildet må starte så tidlig i slikt et omfang.

De siste årene har jeg gått og gulpet en blanding av lam, kålrabi, svor og medisterpølse gjennom stort hele desember.

Oppstøtene stammer gjerne fra diverse besøk, middager av både offisiell og uoffisiell karakter og eks antall julebord. Fellesnevneren for disse tilstelningene er at man blir sett litt rart (og ned) på hvis man bare forsyner seg av salaten.

I tillegg fristes det med ribbe, pinnekjøtt og alskens tilbehør i kantina på jobb, på restauranter og i butikkhyllene.

Eksklusiviteten blir borte og på julaften er man drittlei. Og da kan man jo like gjerne ty til en Grandiosa.

LES MER OM MAT I DAGENS VG FREDAG

Tips oss hvis dette innlegget er upassende